Son dönemde kullanımı yaygınlaşan bir diğer saç ekim tekniği ise DHI saç ekimidir. Tıraşsız saç ekimi olarak da adlandırılan DHI ile saç ekimi, adından da anlaşılacağı üzere saçların tıraş edilmesini gerektirmez. DHI saç ekimi yönteminin amacı, var olan saçlara zarar vermeden saçların seyrek olduğu bölgelerdeki açılmalara odaklanılarak daha sık ve daha doğal bir saç ekimi işleminin yapılabilmesidir. DHI yönteminde saçların doğal bir görünüme kavuşturulmasının yanı sıra hastanın günlük yaşamına bir an önce dönmesi de amaçlanır. Ekim işlemine başlanmadan önce yüksek çözünürlüklü kamera ile saç ekimi yapılacak bölge ve donör bölge, bilgisayar ortamında analiz edilir. Analizin amacı saç tipi, dökülme yoğunluğu, ekim yapılacak alanın yoğunluğu ve alınabilecek kök miktarının tespit edilmesidir. Analiz sonucunda saçlar bir miktar kesilir ve ekim yapılacak bölgenin tasarımı yapılır. Daha sonra hastanın acı hissetmemesi açısından donör bölgeye lokal anestezi yapılır ve ense bölgesinin uyuşması sağlanır. Daha sonra mikro uçlar ile saç kökleri alınır ve saç köklerinin hem sağlığını artıracak hem de zarar görmesini engelleyecek bir solüsyon içerisinde bekletilir. Donör bölgeden kök alım işlemi bittikten sonra ekimin yapılacağı alana lokal anestezi uygulanır. Anestezi işleminin tamamlanmasının ardından mikro uçlara yerleştirilen greftler, saçın çıkış yönüne ve doğal yapısına uygun olarak tasarımı yapılan bölgenin en önünden seyrek bölgelere doğru ekilmeye başlanır. DHI yöntemindeki amaç, mevcut saçları koruyarak yeni saçlar ekmektir ve işlem süreci mevcut saçlara herhangi bir zarar verilmeden tamamlanır. Bu yöntemde herhangi bir kanal açma durumu söz konusu olmadığından kabuklanma süresi oldukça kısadır ve buna paralel olarak iyileşme de daha hızlı gerçekleşir. Az miktarda oluşan kabuklanma bir hafta içerisinde tamamen dökülür. İki ila üç hafta arasında ekilen saçların dökülmesi gerçekleşir. Üçüncü ay ile birlikte ekilen saçlar yavaşça uzamaya başlar ve altıncı ay ile birlikte saçların büyük bir kısmı çıkmış hale gelir. Bir yılın tamamlanmasından itibaren ise saç eski doğal görünümünü kazanmaya başlar ve ekim yapılan köklerin bir daha dökülmesi gerçekleşmez.
Yukarıda belirtilen tekniklerden hangisinin kullanılması gerektiği, hastanın ihtiyacı ve talebi doğrultusunda hekim tarafından yapılacak muayenenin ardından kararlaştırılır. Tüm işlemler lokal anestezi altında yapıldığından ağrı veya acı hissi yaşanmaz, bu nedenle hastaların bu gibi endişelere kapılmasına gerek yoktur. Ekim yapılacak alanın genişliğine göre değişmekle birlikte genellikle tüm aşamaları ile saç ekimi operasyonu ortalama altı-yedi saat kadar sürer. Saç ekimi sonrasında hekiminiz sizi dikkat etmeniz gerekenler konusunda bilgilendirir ve saçı yıkamaya başladıktan sonra kullanacağınız özel bir şampuan önerir. Saç ekiminden sonra oluşan kabuklanma, kaşıntı, kızarıklık, dökülme gibi durumlar normaldir ve iyileşme sürecinin bir parçası olarak değerlendirilebilir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişir, fakat işlemin ardından bir-iki hafta içerisinde kızarıklık, kabuklanma, kaşıntı gibi belirtiler tamamen ortadan kalkar. İyileşme sürecinin bitmesiyle birlikte ekilen saçlar hemen uzamaya başlar. Fakat istenilen doğal görünümün elde edilmesi altı ay ile bir yıl arasında bir süreç gerektirir. Bu süreç kişiden kişiye değişir.
Hastanelerimizde Normal FUE Saç Ekimi ve DHI Saç Ekimi (Tıraşsız) başarıyla uygulanmaktadır. Siz de saç ekimi yaptırmak istiyorsanız saç ekim kliniklerimize başvurarak işleme uygunluğunuz açısından muayeneden geçtikten sonra operasyon için gün alabilirsiniz.
Copyright ©2021 Dr Hair Academiy. Tüm Hakları Saklıdır. Designed By BVB AJANS