Merak Ettikleriniz

Dr Hair Academy

  • Fue saç ekimi nedir?

    Günümüzde artık birçok yerde FUE yöntemi ile saç ekimi yapılır. FUE tekniği bizim de kullandığımız saç ekimi teknikleri arasında yer alıyor. FUT tekniğine göre daha konforludur. Donör nokta tıraş edilerek ve mikro motorlar yardımı greftler alınarak işleme başlanır. Yara iyileşmesi FUT tekniğine göre daha hızlıdır. Donör noktasını daha az zedeler, yara izi hiç bırakmaz. FUE yönteminde ekimi yapacak doktorun tecrübesi çok önemlidir. Çok sayıda grefti en az belli olacak şekilde, zarar vermeden taramak bu greftleri toplamak gerekir. FUE tekniğinin bilinçsiz ve tecrübesiz kişiler tarafından yapılması hastanın donör noktasında kayıplara sebebiyet verebilir. Eşit ve homojen bir şekilde donör alanın taranması gerekir. Donör noktada yanlış ya da fazla uygulama sonucunda hastada şok dökülmelere sebebiyet verilir bu da saç kıran şeklinde bir görüntü ortaya çıkar. Tedavisi mümkündür fakat bu süreç hem hastada psikolojik bir sıkıntı yaratmaktadır hem de görüntüden hasta şikâyet etmektedir.

  • Safir FUE ile saç ekimi nedir?

    Günümüzde en çok kullanılan yöntemlerden bir diğeri de Safir FUE tekniğidir. Çok tercih edilme sebebi ise çok keskin olması, kaygan bir yüzeye sahip olması, çok ince ve sağlam olmasıdır. Safir uçlarla açılan kanallar; açma esnasında ciltte çok az tahrip yaratır. Böylece yaranın iyileşmesi çok daha hızlı olur. Ayrıca safir tekniği slit yöntemi ekimine göre daha kolaydır. Safirin önemli başka bir özelliği de greftlerin ikili veya üçlü olması sebebi ile tekli olmasından kaynaklanan boyut farklılığına göre uygun safir boyutları seçilebiliyor olmasıdır. Safir ile ekim slit tekniğine göre daha sık ekim yapılma olanağı sunar. Özellikle saç ekimi yapılan hastaların ön hatlarının ekiminde safirle daha sık ekildiği için slit ile ekime göre çok daha güzel görünüme kişi kavuşmaktadır. İyileşme süresi ortalama 3 ya 4 gündür. Yara ya da skar izleri olmamaktadır. Tıraş olabildiği gibi hasta tıraş olmadan da safir yöntemi ile ekim yapılabilmektedir.

  • Tıraşsız saç ekimi nedir?

    Tıraşsız saç ekimi özellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir saç ekim yöntemidir. Kadın hastaların saçları genelde uzun olduğu için tamamen tıraş edilmesini (hem ekim alanın hem de donör alanının) istemezler. Dolayısıyla ekim alanı tıraş edilmeden saç ekimi yapılır. Bazen erkekler de tıraş olmak istemediğinde bu bölgesel saç ekimi yöntemi uygulanır.

    • Sosyal hayatı yoğun ve aktif olanlar,
    • TV karşısında olup da saçlarını kestirmek istemeyenler
    • Sadece belirli bir ara saçsız bölümü doldurmak isteyenler,
    • Ünlüler, (saç ekimi yaptıran ünlüler bu işlemin bilinmesini istemeyebiliyor)
    • Saç ektirmek için zamanı olmayanlar

    Tabii ki herkes tıraşsız saç ekimi tercih edeblir, bu sizin terciginize ve doktorunuzun uygun görüp görmemesine bağlıdır. Eklemek gereken bir nokta daha var; tıraşsız saç ektirmek için yapılacak bakım, tıraşlı saç ektirmek için yapılacak bakımdan daha zor olabilir. Dolayısıyla saç ekimi öncesi daha çok düşünmeniz gerekebilir. Yine belirtmekte fayda var; tıraşsız saç ekimlerinde, tıraşlı ekime göre daha az greft uygulaması yapılır. Örneğin; bir hastanın saçına 4000 greft ihtiyaç var ise maksimum tıraşsız saç ekiminde tek seferde 3000 greft yapılabilir. Dolayısıyla hastamızın ihtiyacı olan greftin altında bir ekim olacaktır. Hastaya bu bilgiler doğru ve eksiksiz anlatılmalıdır. Hastamız ya 2 seansta ekimlerini yaptıracaktır ya da tıraşlı yöntem ile tek seansta ihtiyacına yönelik ekim yapılacaktır.

  • Kadınlarda Saç Ekimi nedir?

    Kadınlarda saç ekimi tıraşlı olabildiği gibi tıraşsız da yapılabilir. Kişinin tercihine göre ekim yöntemi belirlenir. Tıraşlı olduğunda daha sık ve yoğun bir ekim yapılabilir. Tıraşsız ekim yapıldığında tıraşlı ekime göre bakım ve yıkamalar da daha zor olacaktır. Ayrıca tıraş olmayan kişilerde operasyon sırasında alınabilecek maksimum greft sayısı 3000 civarındadır. Tıraş olan ve ihtiyacı fazla olan hastalarımızda çıkabilecek olan greft sayısına göre planlama yapıp ekim yapılır. Kadın hastalarımız saçlarının tamamen kesilmesini istemedikleri için ya tek seans maksimum 3000 greft yapılıyor ya da 6-8 ay sonra ikinci bir seans ile sıklaştırma yaptırıyorlar. Yanlış ya da zorlanarak yıkama işlemleri yapıldığın da greftlere zarar verebilir hatta yerinden çıkmalarına sebebiyet verebiliriz. Kısaca özetlemek gerekirse kadınlarda saç ekimi de sıklıkla tercih edilen bir estetik işlemdir. Dileyen kadınlarda tıraşlı, dileyenlerde ise tıraşsız saç ekimi yapılabilir.

  • DHI Saç Ekimi nedir?

    DHI yöntemi, kanal açmadan ekim yapmaya imkân verdiği için önemli bir avantajları bulunan bir saç ekimi tekniğidir. DHI aynı anda hem kanalı açarak hem de kökün yerine yerleştirilmesi noktasında imkân verdiğinden, zamandan tasarruf sağlar. Yara izi, kesi veya dikiş gerektirmeyen bir tekniktir. Saç ekimi sırasında kanal açma olmadığı için hastada oluşabilecek kanama durumunu en aza indirir. Ekilmek üzere çıkarılan greftlerin en kısa sürede tekrar nakil edilmesi de bu teknikle birlikte sağlanır. Greftler olabildiğince az beklediği için dışarıda greftlerin kalitesi ve sağlamlığı bozulmaz. Böylece ekildiklerinde tutma ihtimalleri daha da artar. DHI ile saç ekimi diğer yöntemlere göre daha fazla dikkat ve özen gerektirir. En iyi saç ekimi teknikleri arasında yer alır. Saç ekimi doktoru ve bu doktorun ekibinin DHI konusunda tecrübesi çok önemlidir. Safir ile ekime göre en büyük dezavantajı daha seyrek ekim yapılmasıdır. Tıraşsız yöntemde kullanılan en temel yöntemdir.